Ob svetovnem dnevu voda v evropskem letu kulturne dediščine

30
Marec
2018
Avtor Oskrbnik strani

V Centru eksperimentov Maribor na Glavnem trgu 20 so na ogled izdelki dijakov različnih programov naše šole. Z dogodkom 26. 3. 2018 pa smo poudarili pomen kulturne dediščine in z njim začeli aktivnosti v Evropskem letu kulturne dediščine. Predstavili smo naš uspešni projekt z naslovom Čar vode in tako odprtje razstave posvetili svetovnemu dnevu voda, ki ga obeležujemo 22. marca.

Razstavo, ki sta jo v sodelovanju z dijaki pripravili Polonca Šerer in Ljuba Štrukelj, je odprla Tanja Jakopič, direktorica Centra eksperimentov. V programu so sodelovali dijaki: Benjamin Hojnik in Žan Marksl z literarno-glasbenim delom, Ana Hanželič je predstavila raziskovalno nalogo Mesta na vodi, Luka Mihalinec in Timotej Čerček sta nas popeljala po Benetkah, program pa sta povezovali Tjaša Tominc in Karin Težak. Primer dobre prakse Dnevov evropske kulturne dediščine 2017 je predstavila Barbara Brec.

Veseli smo številnih obiskovalcev razstave, hvala pa za udeležbo na odprtju tudi predstavnici Zavoda RS za šolstvo in šport, Geru Angleitnerju s Fotokluba Maribor in Albinu Roscu, upokojenemu profesorju naše šole ter ravnateljici Alenki Ambrož Jurgec.

Vabimo vas na ogled razstave, ki govori o pestrih programih na Srednji gradbeni šoli in gimnaziji Maribor, kjer dajemo poudarek na ekološki in trajnostni gradnji, rabi naravnih materialov. S številnimi projekti pa k uspešnemu izobraževanju dajemo dodano vrednost!

Na ogled je tudi kratek film in zapis – dostopno na:

http://www.dostop.si/Novica.aspx?ID=9183&title=%C4%8Car+vode

Pripravila: Metka Topolič, fotografije: Gero Angleitner

Galerijo dogodka si lahko ogledate tudi tukaj.