MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA 2019

Naša šola je tudi letos sodelovala na natečaju Mladi za napredek Maribora.

Inovacijski predlog z naslovom Podzemni transportni sistem v Mariboru je pod mentorstvom mag. Mojce Knez izdelal dijak 4. CO razreda Vitja Kos Krštinc in s tem dosegel prvo mesto med srednješolci.

Avtor inovacijskega predloga se je v svojem delu soočil s problematiko učinkovitosti obstoječega javnega potniškega prometa v njegovi tekmi z osebnim prevozom ter posledicami takšnega stanja, kot so zastoji, slabša prometna varnost in nenazadnje tudi onesnaženost bivalnega okolja v Mariboru.

Avtor je tako v pisnem, kakor tudi v ustnem delu predstavitve pokazal in dokazal izjemno visok nivo multidisciplinarnega znanja, ki bistveno presega srednješolski nivo znanja. To znanje je uspešno uporabil pri snovanju in dokazovanju inovativnih idej, ki jih je združil v logično zaporedje tako, da je obravnaval skoraj vsa področja, ki jih je potrebno ob takšni ideji razrešiti.

Zraven izjemnega nivoja znanja avtorja krasi tudi izjemna prepričljivost z uporabo njemu lastnih metod dokazovanja. Izjemna prepričljivost in do detajlov izdelana in podana predstavitev inovacijskega predloga je člane komisije področja Trajnostna mobilnost in promet ter člane Organizacijskega odbora Mladi za napredek Maribora prepričala, da gre nagrada dr. Brede Žerjal v prave roke.

Iskrene čestitke!

Morda vam bo všeč tudi...