USPEH NAŠIH RAZISKOVALCEV

12.4.2018 ob 14:12, objavil Riko Vranc

USPEH NAŠIH RAZISKOVALCEV

Tudi letos smo z raziskovalnimi nalogami sodelovali na 35. srečanju Mladi za napredek Maribora 2018, ki ga vsako leto organizira ZPM v sodelovanju z MO Maribor. 4. 4. 2018 je bila v Narodnem domu slavnostna prireditev, na kateri so razglasili rezultate letošnjega natečaja in podelili priznanja ter nagrade najboljšim mladim raziskovalcem.

Naši raziskovalci so prejeli naslednja priznanja:

Srebrno priznanje s področja gradbeništva sta prejela Ana Hanželič in Aleš Štuhec pod mentorstvom Gorana Perhavca za raziskovalno nalogo Energetska prenova telovadnice Srednje gradbene šole in gimnazije v Mariboru.

Srebrno priznanje s področja naravne in kulturne dediščine sta prejeli Tjaša Tominc in Karin Težak pod mentorstvom Majde Drobnič za raziskovalno nalogo Življenje z ornamentiko.

Bronasto priznanje  s področja tujega jezika je prejela Sara Holdinar pod mentorstvom Leona Seničarja za raziskovalno nalogo Nemški pridevniki – popestritev šolskih besedil ali nebodigatreba? Koliko dijaki res poznajo osnovne nemške pridevnike?.

Bronasto priznanje s področja fizike sta prejela Valuk Macuh in Erazem Svanjak pod mentorstvom Andreja Marhla za raziskovalno nalogo Vpliv radona na kvaliteto življenja prebivalcev Maribora.

Prvi dve nalogi sta se uvrstili na Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.

Naša šola je dosegla tudi 2. mesto za največji napredek v številu točk v primerjavi z lanskim letom.

V četrtek, 12. aprila 2018, ob 13. uri, pa se bodo predstavili tudi na Dnevu raziskovalcev v Centru eksperimentov Maribor.