Svetovni dan voda (22. marec)

Datum objave: 22 marca, 2021

Ob današnjem svetovnem dnevu voda so dijaki 4.O (okoljevarstveni tehnik) razmišljali o pomenu vode.

Voda je pomembna za preživetje vseh živih bitij. Prav tako je voda sestavni del živih bitij. Voda je torej vir življenja. Vendar se veliko pitne vode porabi za dejavnosti, za katere bi se lahko uporabila deževnica ali prečiščena voda.
Nuša

Voda je pomemben vir življenja. V njej so nastali prvi organizmi milijardami let in posledično se je iz tega razvilo življenje. Z vodo moramo ravnati skrbno in odgovorno. Varovati moramo podzemne vire in preprečevati onesnaževanje le te teh.
Valentina

Voda mi pomeni zelo dosti, saj brez vode praktično ne morem živeti. Okoli vode se vse dogaja. V Sloveniji imamo eno izmed najbolj čistih pitnih vod v Evropi, kar je zelo pomembno. V Evropi in svetu je namreč precej držav, kjer je dostop do pitne vode omejen. Pri nas črpamo večino vode iz podtalnice.
Jan

Voda je pomembna za vsakdanje življenje (umivanje, kuhanje, pitje, pranje avtomobilov in perila). Brez vode ne bi bilo življenja.
Tjaša

Voda je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji.
Tilen

Voda je vir življenja, je dragocenost brez katere ne moremo živeti. V svetovnem merilu smo ena izmed redkih držav, ki jo dobivamo naravno brez umetnih procesov. V nekaj letih bo voda največje bogastvo, za katero se bo boril ves svet. Zaradi izrednega pomena vode bi prebivalci in vlade morali čuvati in ceniti to bogastvo, ker zaradi zakona, ki je v pripravi, to več ne bo samoumevno. Zato apeliram na vlado, da čuva naše naravno bogastvo, ker sem mnenja, da se noben nima pravice vtikati v to dobrino in jo uničevati.
Domen

Menim, da je voda najpomembnejši faktor oziroma vir življenja. V Sloveniji smo lahko ponosni, da smo ena izmed držav, ki ima zelo veliko količino kakovostne pitne vode. Meni, da pitne vode ne bi smeli jemati za samoumevno in bi morali dajati večjo pozornost na vodooskrbo.
Žan

Voda je zelo pomembna, saj jo potrebujemo vsakodnevno. Premalo ljudi se zaveda kakšno srečo imamo, da lahko pijemo vodo kar iz pipe. Vsak posameznik bi moral skrbeti za pitno vodo, saj ob neupoštevanju pravil sledijo posledice za veliko ljudi.
Amadej

Več o Svetovnem dnevu voda si lahko preberete na spodnjih povezavah.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Svetovni_dan_voda

https://www.gov.si/novice/2020-03-20-letosnji-svetovni-dan-voda-22-marec-je-v-znamenju-podnebnih-sprememb-ob-trenutni-situaciji-je-pomembno-tudi-sporocilo-da-je-voda-iz-pipe-varna-za-uzivanje/

https://sdzv-drustvo.si/novice/svetovni-dan-voda/

Accessibility